Sapun flower power

Posted duminică, 22 ianuarie 2012 by Unknown
Vă prezint noile mele săpunuri care se bazează pe puterea miraculoasa a florilor.
În acestă retetă am adăugat un mix de uleiuri esenţiale cu nota florală. Ca de obicei, uleiurile folosite sunt uleiuri vegetale numai bune pentru îngrijirea pielii.
Săpunuri flower power
Am făcut o bază de săpun cu ulei de măsline (peste 60%), unt de cacao, ulei de cocos, ceară de albine, apă de trandafiri şi ceai roşu, în care am adăugat ulei esenţial de levănţică, ulei esenţial de bergamotă, ulei esenţial de geranium şi de patchouli.
Jumate dintre săpunuri le-am îmbunătățit cu argilă verde. Argila verde este foarte bună pentru tenul acneic plus că acţionează împotriva toxinelor.
 
Săpun flower power cu argilă verde

În cealaltă jumătate de săpunuri am adăugat cafea. Iubesc cafeaua în săpunuri! Miroase divin în combinaţie cu florile plus că săpunul este exfoliant şi anticelulitic.


Săpun flower power cu cafea



Câte ceva despre săpunul natural

Posted marți, 17 ianuarie 2012 by Unknown

Se ştie că săpunul natural din uleiuri vegetale este cea mai bună alegere. Este blând cu pielea, nu o usucă, conţine uleiuri esențiale ce fac bine atât fizic cât şi psihic (aromoterapie). Desigur că au şi câteva (mici) dezavantaje, anume că sunt mai costisitoare (e şi normal având în vedere faptul că se folosesc ingrediente de calitate care costă mai mult) şi se topesc mai uşor. 
Mai întâi să explicăm de ce săpunul natural se topeşte aşa repede pe când cel din comerţ are viaţa mai lungă. În primul rând, săpunul natural conţine glicerină apărută în urma saponificării, glicerina fiind hidrofilă, absoarbe apa, fapt care duce la facilitarea dizolvării săpunului. În schimb, săpunul din comerţ nu conţine glicerină, aceasta fiind extrasă pentru a fi folosită în industria cosmetică.
Cum putem face să prelungim viaţa săpunului nostru natural? Este simplu, având mai multă grijă de el. Mie îmi place să consider că este un produs de lux, pretenţios, ca o vedetă care emite pretenţii tocmai pentru că îşi cunoaşte valoarea. Îi cumpărăm o săpunieră personală care nu reţine apă. Când ne spălăm nu e nevoie decât de o mică doză de săpun pentru a ne spăla, nefiind necesar să frecăm mult pentru a lua aceeaşi cantitate de săpun. După ce am terminat cu el, îl punem în săpuniera sa personală şi îl lăsăm la uscat. De asemenea este bine să avem un săpun special pentru faţă, unul special pentru corp şi altul pentru zona intimă, fiind mai igienic existând astfel şi o "diviziune a muncii" a săpunurilor, fapt care contribuie la prelungirea vieţii acestora.


Cerceluşi hand made

Posted luni, 16 ianuarie 2012 by Unknown
Curioasă şi mereu dornică de experimente noi cum sunt, am pus mâna şi am făcut nişte cercei. Aceştia sunt cerceii făcuţi de mine:


Trandafiri din fimo
Trandafiri din fimo plus pietricele


Tranfafiri din fimo


Ochiul lui Ra cu Ankh din fimo


Nuferi din fimo

Inimioara şi mărgele
Mărgeluţe



Oraş nou, viaţă nouă!

Posted by Unknown
Azi va anunt oficial ca mi-am schimbat domiciliul, m-am hotarat sa plec din Iaşiul meu drag pentru a-mi încerca norocul pe alte meleaguri. Aşa că am venit în Bucureşti şi se pare ca am nimerit tare frumos, locuiesc lângă parcul Titan şi lîngă un lac superb unde sunt răţuşte, pescăruşi şi încă un soi de păsări de apă (foarte drăgălaşe şi mult mai timide decât raţele şi pescăruşii) pe care sincer nu l-am identificat, dar aflu eu!
Mutarea în Bucureşti (printre altele) are drept motiv că doresc să deschid o mică făbricuţă de săpun şi balsamuri de buze naturale.
Aşa că sper că în curând voi anunţa deschiderea mini-făbricuţii Glawar!

Toate cele bune!

Luminiţa.
Sa pastram Romania curata!