Sampon solid

Posted vineri, 7 ianuarie 2011 by Unknown
De ceva timp m-am hotarat sa ma spal pe cap numai cu sapun (sau sampon solid) si trebuie sa recunosc faptul ca parului meu ii merge mai bine. Inainte aveam probleme cu lipsa volumului insa acum parul nu imi mai sta lipit de cap.
Initial incercasem cu un sampon facut prin topirea sapunului dar nu m-am impacat niciodata cu el, nu stiu de ce ramaneam tot timpul cu paraul naclaiat chiar daca mi-l limpezeam cu lamaie sau otet, insa cand ma spal cu sapunul in stare solida parul imi ramane curat si fin, nu imi explic acest lucru, poate careva din cititorii acestui articol stie de ce si imi spune si mie.
Am facut un sapun (sampon solid) numai bun pentru par si pentru scalp, am pus in el plante din belsug si uleiuri de palmier, catina si porumb. Nu am adaugat uleiuri esentiale pentru ca sapunul are un miros foarte placut dat de uleiul de porumb, are o culoare galbuie si e foarte fin. Ca sa continui traditia am facut si aceste sapunuri cu sforicica pentru ca am observat ca sunt foarte practice. Am pus mai mult lichid (infuzie) decat trebuia, ceea ce a dat sapunului o consistenta cremoasa si astfel e mai usor de folosit pentru par.

Cum am facut:

Ingrediente  
Infuzie puternica de pelin, coada soricelului, catina, sanzaiene si sunatoare - 170 gr (conform calculelor trebuia folosita numai 100 gr)
Ulei de porumb - 80 gr
Ulei de palmier - 160 gr
Ulei de catina 20 gr

Am dizolvat soda in infuzie, am incalzit uleiurile. Cand lesia si uleiul au ajuns la acceasi temperatura am turnat lesia peste ulei si am amestecat bine pana ce compozitia a capatat o consistenta cremoasa, trebuie sa aiba acceasi consistenta ca frisca.
Am turnat sapunul in forme unse cu putin ulei (pentru a-mi fi usor sa le scot) si l-am pus la caldura pentru cca. 24 de ore. Dupa care voi scoate sapunurile si le voi lasa la uscat aproximativ o luna pentru a reactiona toata soda.

2 comentarii:

  1. AMITHA apiterapie prin cosmetica

    Salut, s ar putea ca atunci cand ai folosit sapunul topit, acesta sa fi fost de fapt, fiert, pentru ca altfel nu mi explic cu ar fi putut nu se mai ia din par; eu iti recomand sa incerci altceva, acum sau cand vei avea eventual parul mai lung(am observat ca la parul scurt merge spalatul cu sapun solid, dar daca e lung, nu prea mai e asa usor de...manevrat sapunul...e mai bine cu sapun lichid); razi sapunul , il pui intr un recipient de sticla, si torni deasupra ceai, cafea su bere fierbinte(evita ceaiul negru si cafeaua daca esti satena deschis, nu mi dau seama exact din foto, ar putea sa ti pateze parul; berea da volum, iar cafeaua ajuta la stoparea caderii parului). Inchide, amesteca bine si lasa sa se raceasca; obtii un fel de sampon care ar trebui sa se aplice mai usor si sa nu incleie deloc parul. Clateste tot cu ceai sau apa cu otet/zeama de lamaie. La mine functioneaza foarte bine. Spune mi si mie cum ti se pare, daca ai timp sa incerci. Oricum imi place foarte mult reteta ta de sapun cu ulei de porumb, n am folosit niciodata la sapunuri acest ulei, dar mi ai dat o idee. Toate gandurile bune.

  1. Unknown

    merci mult de sfat. am facut axact asa cum mi-ai spus, cu sapunul topit dar nu a mers. Oricum, eu nu am parul lung si nici nu mi-l las deci nu e o problema pt mine sa ma spal cu sampon solid. eu am si firul de par mai des si probabil ca sapunul il insapreste si de asta nu ma simt prea confortabil cu sapunul lichid in par.

Trimiteți un comentariu

Sa pastram Romania curata!