Ingrijirea corpului in stil traditional japonez

Posted marți, 1 februarie 2011 by Unknown
Asa cum am promis, revin cu cateva sfaturi si idei despre ingrijirea corpului in maniera japoneza, asa cum faceau odonioara frumoasele nipone.
Ingrijirea in Japonia incepe cu o spalare foarte minutioasa a corpului asa cum am descris in postarea despre celulita.
Dupa baie orice femeie care doreste sa aiba o piele frumoasa si sanatoasa isi da cu diverse lotiuni si creme sau face impachetari corporale.
In cele ce urmeaza voi descrie cateva astfel de tratamente japoneze care au avantajul de a fi foarte bune, naturale si ingredientele lotiunilor si impachetarilor sunt usor de gasit si la noi, de asemenea, dupa cum veti observa, unele din tratamentele pentru o piele frumoase sunt cu aplicatie interna - ceaiuri.
O doamna care a calatorit in Japonia si a fost la una din celebrele bai japoneze, spunea ca a vazut foarte multe femei japoneze dar niciuna nu avea pic de celulita, asta datorita  atat ingrijirii  externe acordate pielii cat si atentiei fata  de alimentatie care este mai sanatoasa - ei consumand in mod traditional alimenetele predominant crude si band multe ceaiuri. Asadar consider ca atat lotiunile, tratamentele cu aplicatie externa cat si ceaiurile de baut sunt potrivite in aceasta postare.

Tratamente pentru ingrijirea corpului

  • tonic pentru corp cu tarate de orez sau faina de orez integrala:
 
Inmoaie, catifeleaza, hraneste, vindeca. Este indicat pentru toate tipurile de piele. Se recomanda pentru pielea uscata. Se poate folosi zilnic. Aveti nevoie de 950 gr de faina de orez integrala si 4 litri de apa. Puneti orezul intr-un saculet pe care il asezati intr-un vas nemetalic cu apa. Fierbeti timp de 15 minute. Lasati saculetul in apa pana cand aceasta se raceste, apoi il stoarceti si il scoateti. (saculetul il puteti utiliza pentru a va spala corpul). Frecati-va cu lichidul rezultat pe corpul proaspat spalat. Nu nevoie de clatire.

  • tamponarea cu castravete rece

 Racoreste, calmeaza, catifeleaza pielea. nu se recomanda persoanelor cu pielea alergica sau sensibila. se recomanda celor cu pielea arsa de soare sau patata (e ideal in zilele toride de vara). Se aplica la nevoie. 
Aveti nevoie de un castravete tinut la rece. Razuiti castravetele si puneti-l intr-un saculet de tifon. Tamponati usor pielea cu saculetul, fara sa-l stoarceti. Alta metoda consta in stoarcerea sucului de castravete, pe care il aplicati pe piele. Nu e nevoie sa clatiti.

  • masajul cu apa de ghimbir

 Este ideal in zilele friguroase de iarna, caci ghimbirul incalzeste corpul si spiritul. Incalzeste, curata, stimuleaza circulatia sangelui, calmeaza durerile musculare si ale articulatiilor, revigoreaza.
Nu se recomanda pentru copii sau persoanelor cu pielea sensibila. Se recomanda pentru raceli sau celor cu o proasta circulatie sanguina. Se efectueaza la nevoie.
Aveti nevoie de radacina proaspata de ghimbir si apa fierbinte. Ghimbirul se da prin razatoare, apoi il stoarceti bine printr-un tifon pentru a obtine sucul, pe care il turnati intr-un lighean cu apa fierbinte. 
Muiati un prosop mic in apa de ghimbir, il stoarceti bine, apoi tamponati si frecati corpul cu el.  In final se poate clati corpul, mai ales daca pielea are o anumita sensibilitate.
Pentru un efect de incalzire mai puternic, dupa ce iesiti din camera de baie, va puteti relaxa savurand o cana de ceai de ghimbir - o cana de apa fierbinte (nu mai mult de 90 de grade) in care puneti cateva feliute de ghimbir.

  • tratament cu miere si lamaie

 Inmoaie pielea aspra, hidrateaza, albeste pielea. Este indicat pentru toate tipurile de piele. Se recomanda pentru persoanele cu pielea aspra.
Aveti nevoie de sucul de la o lamaie si 60 ml de miere. Amestecati cele doua ingrediente si aplicati pe corpul proaspat spalat si lasati sa actioneze 15 minute, apoi va clatiti cu apa rece cat suportati.

  • impachetarea cu alge marine

Stimuleaza metabolismul celular, tonifica, vindeca, purifica, regenereaza, hraneste pielea. Este indicat pentru toate tipurile de piele.
Aveti nevoie de alge wakame (se gasesc sub forma deshidrata, fasii la orice magazin naturist). Lasati algele la hidratat in apa calda pentru aproximativ 20 de minute.
Mod de utilizare: dupa spalarea minutioasa a corpului, aplicati fasii de alge pe tot corpul sau un anumite regiuni, apoi stati intinsi 30 de minute. Dupa inlaturarea algelor, va clatiti cu apa rece.





Ceaiuri pentru revitalizare

  • ceai din faina de orez prajita

Dupa cum veti observa japonezii utilizeaza orezul nu numai ca fel de mancare si ingredient pentru curatat si ingrijit, ci si sub forma de ceai. Acest ceai hraneste si revitalizeaza.
Se recomanda pentru imbunatatirea starii generale de sanatate.
Aveti nevoie de faina de orez ingral-o lingura si 120 ml de apa. Prajiti faina la foc potrivit timp de 1-2 minute apoi turnati dessupra apa calduta. Se trecoara si bea.

  • ceai din orz prajit

Acesta combate retentia de apa, elimina toxinele si grasimile, curata, racoreste. Se recomanda in curele de slabire, bun impotriva celulitei. 
Aveti nevoie de 4 linguri de orz si 600 ml apa. 
Prajiti orzul la foc potrivit timp de 5 minute, amestecand mereu. Puneti orzul intr-un vas nemetalic cu apa, lasati sa dea in clocot, apoi fierbeti la foc mic timp de 10 minute. Strecurati si consumati. Se poate pastra in frigider cateva zile (daca rezista - la mine nu a rezistat nici 5 minute pentru ca este foarte delicios - are o aroma minunata de fum). Evitati sa dati copiilor in cantitati mari sau persoanelor sensibile cu burta deoarece are efect diuretic.

  • ceai negru chinezesc

Curata, elimina grasimile si excesul de apa. Se recomanda celor care tin regim de slabire.
Aveti nevoie de o lingurita de ceai negru - oolong sau polei (in principiu ceai negru de calitate buna, daca nu gasiti mai bine renuntati, pentru ca ceaiul de calitate proasta are efecte contrare celor dorite) si 180 ml de apa de izvor.
Turnati apa fierbinte (maxim 90 de grade) peste ceai intr-o ceasca si lasati la infuzat 1-2 minte (nu mai mult caci devine amar si dupa cum am mai spus, ceaiul nu trebuie sa fie amar, trebuie sa fie aromat si placut fara il indulcim)



______________________________

surse imagini:

2 comentarii:

  1. AlinaS.

    Fain articolul!

  1. Unknown

    merci!

Trimiteți un comentariu

Sa pastram Romania curata!