Frumusete in stil japonez - spalarea fetei I

Posted sâmbătă, 11 decembrie 2010 by Unknown
Vorbeam intr-una din postarile mele anterioare despre metoda japoneza de imbaiere, ei bine pentru japonezi ingrijirea si ingiena personala nu inseamna numai a face baie, ci au mai multe metode de curatare a diferitelor parti ale corpului si de ingrijire a acestora.
E bine cunoscut faptul ca japonezii apreciaza frumusetea si eleganta in asemenea masura ca le-au ridicat la rang de religie. De aici preocuparea femeilor (si nu numai) de pe taramul soarelui rasare fata si de cel mai mic detaliu atunci cand e vorba de ingrijire.
Pe langa igiena personala, cele mai marunte aspecte ale infatisarii se bucura de toata atentia si desigur  nu este uitat sufletul, considerat a fi reflectat pe chipul nostru. Fata este in acceasi masura frumoasa pe cat iti sunt gandurile. De aceea pentru a fi cu adevarat frumoasa nu trebuie numai sa te speli si sa te dai cu creme si masti ci trebuie sa iti purifici si mentalul.

Am sa prezint in cele ce urmeaza cateva secrete ale femeilor japoneze in ale ingrijirii si frumusetii.*


Spalarea fetei

Pentru a ne spala fata nu trebuie sa ne rezumam numai la apa, sapun si mainile noastre, putem (chiar e indicat) sa avem un accesoriu cu care sa indepartam murdaria si celulele moarte.
Ne putem folosi de:

Saculet pentru spalat

Puteti confectiona un saculet cu siret din bumbac sau matase pe care sa il umpleti cu tarate de grau.
Saculetul pentru spalat creeaza un echilibru pentru moliciunea pielii si este adecvat pentru cele mai multe tipuri de ten.
Cu ajutorul acestor saculete puteti obtine o indepartare delicata a impuritatilor de suprafata tenului, in timp ce taratea o hraneste, cizeleaza si purifica.
Continutul unui saculet poate fi folosit la mai multe spalari consecutive, trebuind ca dupa fiecare spalare sa il lasati la uscat. Apoi saculetul se goleste, se spala, se usuca, se umple din nou si il puteti refolosi. 
In locul saculetelor puteti utiliza o bucata de tifon, bumbac sau matase in centrul careia puneti taratea, apoi legati capetele cu un siret.


Lufa 


Aceasta metoda stimuleaza pielea mai intens si realizeaza o curatire eficienta prin frecarea blanda a fetei, cu miscari de rotatie.
Lufa descuameaza pielea in mod eficient, dar pot fi prea stimulative pentru tenul gras sau sensibil si trebuie evitate de cei cu pielea arsa de soare, ranita, iritata.








Burete


Trebuie sa fie mic si lipsit de asprime. Se utilizeaza cu delicatete cu miscari circulare.













Nota: e recomandat ca accesoriile folosite pentru curatirea fetei sa fie folosite doar in acest scop. Dupa curatare se va aplica o lotiune pentru hidratare specifica tipului de ten a fiecareia.

Vor urma: retete japoneze de ingrijire a fetei, ingrijirea corpului, frumusetea parului, frumusetea sufletului.




____________________________________________
sursa imaginii gheisa aici
sursa imagine lufa aici
sursa imagine burete aici
*unele din retetele si metodele prezentate sunt inspirate din Michelle Dominique Leigh, Pacea sufletului. Frumusetea trupului. Secrete japoneze ale sanatatii si frumusetii, Editura Nirvana, Bucuresti, 1997

2 comentarii:

  1. KaBea

    Interesant,astept continuarea.Pupici.

  1. Unknown

    Merci de interes. Sper sa iti placa si continuarea chiar daca am reusit sa o postez destul de tarziu.

Trimiteți un comentariu

Sa pastram Romania curata!