Ingrediente japoneze de înfrumuseţare - orezul

Posted miercuri, 16 martie 2011 by Unknown

În câteva articole precedente vorbeam de metode japoneze tradiționale de  îngrijire a corpului și tenului şi am amintit diferite ingrediente de curățare și îngrijire. În acest articol voi detalia modalităţile de înfrumuseţare cu ajutorul miraculosului orez. Acesta  este un ingredient natural, nu agresează, nu degresează prea tare pielea păstrând intacta abilitatea ei de a se proteja singură, curățând-o și hrănind-o.

 Vechii niponi foloseau tărâțea de orez sau făina integrală de orez  atât pentru spălat cât și în măști faciale, împachetări și ceaiuri pentru înfrumusețare. Femeile care foloseau apa rămasă de la spălarea orezului au observat că pielea lor devenea tot mai frumoasă, netedă, catifelată, fină, astfel orezul a ajuns unul dintre cele mai utilizate ingrediente pentru înfrumusețare.
     Curăţarea cu  făina de orez integral: curăţă, hidratează, netezeşte, vindecă, hrăneşte pielea. Se recomandă în locul săpunului pentru copii, piele iritată, sensibilă. Se pune pudra într-un săculeţ pentru spălat de care am descris aici. Se cufundă săculeţul în apă caldă câteva minute, apoi se scoate săculețul şi se scutură uşor. Lichidul lăptos care curge prin pânză e semnul că poate fi folosit.. Masaţi usor faţa cu săculeţul, apoi clătiţi-o. Făina se poate pune şi direct în palmă, se umezeşte, apoi se masează faţa. Clătiţi apoi faţa. 
    Împachetarea cu făina sau tărâţea de orez: hidratează, hrăneşte, catifelează, stimulează, vindecă tenul iritat, combate radicalii liberi din secreţiile pielii. Se amestecă făina de orez cu apă caldă până se obţine o cremă omogenă. Aplicaţi un strat compact de cremă pe faţă curată şi lasaţi cca. 15 minute, apoi vă clătiţi,
    Tonic pentru corp - înmoaie, catifelează, hrăneşte, hidratează, vindecă. E recomandat pentru pielea uscată. E nevoie de 950 gr de făină orez şi 4 litri de apă. Puneţi pudra într-un săculeţ pe care îl aşezaţi într-un vas nemetalic cu apă. Fierbţi timp de 15 minute. Lăsaţi săculeţul în apă până se răceşte, apoi îl stoarceţi. Frecaţi-vă cu acest lichid pe trupul proaspăt spălat, după baie. Nu e nevoie să vă clătiţi.
    Ceai din tărâţe sau faină de orez integral - acţionează pentru înfrumuseţare şi în tratamentele de uz intern, hrăneşte, revitalizează. O lingură de faină de orez şi 120 ml de apă. Prăjiţi faina 1-2 minute, la foc potrivit, amestecând mereu. Turnaţi deasupra apă călduţă. Se bea ceaiul.
 

3 comentarii:

  1. g.cojocaru

    Nu par greu de pus in practica. :) Tre' sa incerc si eu. :)

  1. Unknown

    buna!faina orez si pudra de orez sunt unul si acelasi lucru?faina de orez este buna daca ai acnee?multumesc!

  1. Anonim

    eu lucrez ca ospatar vara mi se irita pelea pe spate folosesc faina de orez este super eficienta

Trimiteți un comentariu

Sa pastram Romania curata!