Sapunuri at last!

Posted joi, 13 octombrie 2011 by Unknown
Dap! Dupa secole de pauza intr-ale sapunaritului ma intorc mai in forta ca niciodata! Am facut mai multe sapunuri decat as fi crezut ca voi face! Si mai frumoase! Si mai bune!
Totul a inceput frumos, calm, linistit. Am comandat niste unt de cocos de la KaBea (mai exact un kg) l-am primit frumusel insotit de un sapunel cadou ceea ce mi-a placut foarte mult. Apoi prietenul meu s-a oferit sa cumpere ulei de masline si palmier (stiu nu e chiar etic sa folosesc de palmier dar ce sa fac daca a fost deja cumparat?). Am zis, ok, voi face cateva sapunuri. Mi-am luat restul de provizii si m-am pus pe treaba, tot aveam cateva zile libere la dispozitie...
Am facut sapunele cu suc de rosii proaspete (de la mama din gradina)si cu busuioc (tot de la mama) si au iesit minunate!
Acestea contin uleiuri saponificate de cocos, masline, palmier, suc de rosii, busuioc, ulei esential d busuioc, spirulina.







 Apoi prietenul meu vazand cat de mandra eram de sapunasul meu a propus sa mai fac inca unul si cum nu sunt deloc in pana de idei atunci cand e vorba de facut sapunuri am mai facut unul negru - de mult imi doream sa fac unul negru cu alb cu carbune medicinal. Asa ca iata-l!
Sapunelul negru contine uleiuri saponificate de cocos, masline, palmier, lapte de grau germinat, carbune medicinal, ulei esential de tea tree.

Asa cum pofta vine mancand, am pus mana si am mai facut inca trei randuri de sapun (!!!!).

Unul cu suc de castravete parfumat cu ulei esential de levantica si portocala si colorat cu sucul de castravete, putin albastru de metilen si putin pigment cosmetic mineral ros perlat pe care il luasem pentru un balsam de buze.
Ce contine: uleiuri saponificate de cocos, masline, palmier, suc de castravete, colarant mineral, albatru de metil, ulei esential de levantica si portocala.












Apoi un sapun cu catina parfumat cu tea tree si portocale (am lasat si pulpa cu semintele de la catina asa ca e putin exfoliant, ceea ce eu apreciez foarte mult la un sapun) in care am adaugat si putina spirulina pentru o pata de culoare verde. Contine pe langa cele enumerate adineauri si uleiuri saponificate de cocos, masline, palmier.


Si ultimul, un sapun cu sare de mare si alge, fara parfum. A iesit foarte frumos insa cred ca am exagerat putin cu sarea si din cauza asta e destul de fragil, se rupe usor si cred ca il voi reface. Dar pana una alta il voi prezenta pentru ca totusi arata bine si ca si celelalte sapunuri contine numai uleiuri vegetale bune pentru piele. Mai exact are uleiuri saponificate de cocos, masline in procent de 65% (mai mult ca la celelalte), palmier, alge maruntite, sare de mare si albatru de metilen.



Cu drag,
Luminita.







4 comentarii:

  1. KaBea

    Luminita draga,ai fost tare harnicuta!Sapunurile au iesit ,dar ce-mi place mie mult este......stampila,tare faina.Oricum,ai facut numai bunatati.Sa le folosesti cu placere.Pupici si multumesc inca o data!

  1. Unknown

    Multumesc! Stampiluta este... o bucatica de lemn in forma de frunzulita... Dar cred ca merge si asa, cu toate ca vreo doua sapunuri s-au crapat putin cand le-am stampilat. :D

  1. Adda

    Buna seara. Foarte frumoase sapunurile facute de tine, arata perfect, presupun ca miros perfect si calitatea la fel. As dori sa iau si eu lagatura cu tine, daca se poate..Mi'as dori sa fac si eu niste sapunuri, daca se poate sa ma ajuti si pe mine cu reteta..Ti'as fi foarte recunoascatoare..
    Am sa intru sa vad daca m'ai onorat cu raspunsul tau, daca da, am sa iti las adresa mea de mail, poate ma poti ajuta.
    Multumesc mult si iti doresc o seara cat mai placuta.

  1. Unknown

    Scuze de raspunsul intarziat. Ma poti contacta pe mail zorna_lumy@yahoo.com si discutam. Din ce parte a tarii esti? Daca esti din Iasi ne putem intalni.
    O zi placuta

Trimiteți un comentariu

Sa pastram Romania curata!