Epilarea cu zahăr

Posted vineri, 23 martie 2012 by Unknown

Sunt o persoană care fuge de durere, cel puţin mai mult ca alte femei. Nu suport să mă epilez cu ceară! Am făcut-o o singură dată şi ţipam ca din gură de şarpe - şi mă epilam doar pe gambe...
Epilatul cu lama de ras a fost o variantă pe care am apreciat-o mereu din cauza lipsei de durere la epilat, însă are foarte multe neajunsuri printre altele că îndeseşte părul şi dacă te epilezi zilnic te poţi irita.
Am descoperit însă o variantă un pic mai puţin dureroasă decât ceara şi anume zahărul pentru epilat. Funcţionează în mare pe acelaşi principiu ca ceara - se aplică pe zona cu părul nedorit şi apoi se îndepărteză dintr-o mişcare, pasta de zahăr se lipeşte de păr şi îl smulge din rădăcină.


De ce e mai puţin dureros? Pentru că spre deosebire de ceară direcţia de tragere e în sensul creşterii firelor de păr şi şansele de a arde pielea sau de a o irita sunt inexistente având în vedere că pasta nu trebuie să fie fierbinte în momentul aplicării ci doar călduţă.
Din câte ştiu deja au apărut saloane de cosmetică ce folosesc epilarea cu zahăr, dar dacă nu găsiţi sau din cine ştie ce alte motive nu vă puteţi duce la astfel de saloane şi vreţi să încercaţi metoda epilării cu zahăr puteţi să urmaţi cele ce urmează.

Cum se face pasta de zahăr pentru epilat:
ingrediente - 2 ceşti de zahăr, 1/4 cană zeamă de lămâie sau oţet, 1/4 apă.
 - se amestecă toate ingredientele şi se torn într-o cratiţă. Se pune la foc mic şi se găteşte până capătă consistenţa mierii de albine şi o culoare maronie. Se testează în apă pentru a vedea când e gata, se scufundă o lingură de zahăr pentru epilat în apă rece, dacă se poate modela cu mâna într-o biluţă e bun de folosit.


Pentru a ne epila cu pasta de zahăr mai avem nevoie de o spatulă pentru a aplica pasta pe zona de epilat, de pudra de talc, bucăţi de pânză sau benzi epilatoare pentru îndepărtarea cu uşurinţă a părului nedorit.

Inainte de a începe epilatul cu zahăr trebuie să exfoliem foarte bine zona cu un burete de baie aspru sau cu o lufa. Trebuie să avem pielea foarte bine ştearsă de apă. Înainte de a aplica pasta de zahăr se va pune pe zona de epilat pudră de talc (atenţie, nu prea multă), cu ajutorul spatulei se va aplica pasta în făşii lungi şi înguste în sensul învers creşterii firuli de păr, apoi se va pune deasupra benzile de epilat sau fîşiile de pânză şi se va trage în sensul creşterii firului.
Epilarea se poate face şi fără benzile de epilat, pur şi simplu luaţi o biluţă de pastă de zahăr care trebuie să fie uşor de modelat - nici prea încălzită că devine prea moale, nici prea rece că e prea tare - aplicată în sensul invers creşterii părului şi apoi tras în sensul creşterii părului. Aceeaşi biluţă de zahăr poate fi folosită de mai multe ori.
După epilat folosiţi o loţiune calmantă şi dezinfectantă.

Ponturi: Dacă folosiţi zahărul fără benzi epilatoare şi la un moment dat nu mai reuşiţi să daţi jos pasta de pe piele aveţi 2 variante: aşteptaţi pănă se mai răceşte sau puneţi peste pasta o fâşie de pânză şi trageţi pentru a o îndepărta împreună cu părul nedorit.

Dacă vreţi mai multe informaţii am pus nişte filmuleţe care mi s-au părut foarte utile:







4 comentarii:

  1. Anonim

    Salut, am incercat de citeva ori aceasta pasta, care este cauza cind e moale si o pot aplica pe picior e prea ferbinde, iar cind e suportabila se intareste?

  1. Unknown

    Ati incercat Pandhys? E varianta profesionala. Detaii pe www.pandhys.ro

  1. Unknown

    Mi am facut si eu aseara. Este super! Nu mi-a iesit compozitia din prima (am lasat-o prea mult la racit si s-a intarit). Am pus-o iar la incalzit cat sa se inmoaie, am luat o bucatica si am facut un bulgaras cu care mi-am epilat mustata :). Sunt curioasa cum o sa fie pentru restul corpului.

  1. Unknown

    Si eu am aceeași problema

Trimiteți un comentariu

Sa pastram Romania curata!