Câte ceva despre săpunul natural

Posted marți, 17 ianuarie 2012 by Unknown

Se ştie că săpunul natural din uleiuri vegetale este cea mai bună alegere. Este blând cu pielea, nu o usucă, conţine uleiuri esențiale ce fac bine atât fizic cât şi psihic (aromoterapie). Desigur că au şi câteva (mici) dezavantaje, anume că sunt mai costisitoare (e şi normal având în vedere faptul că se folosesc ingrediente de calitate care costă mai mult) şi se topesc mai uşor. 
Mai întâi să explicăm de ce săpunul natural se topeşte aşa repede pe când cel din comerţ are viaţa mai lungă. În primul rând, săpunul natural conţine glicerină apărută în urma saponificării, glicerina fiind hidrofilă, absoarbe apa, fapt care duce la facilitarea dizolvării săpunului. În schimb, săpunul din comerţ nu conţine glicerină, aceasta fiind extrasă pentru a fi folosită în industria cosmetică.
Cum putem face să prelungim viaţa săpunului nostru natural? Este simplu, având mai multă grijă de el. Mie îmi place să consider că este un produs de lux, pretenţios, ca o vedetă care emite pretenţii tocmai pentru că îşi cunoaşte valoarea. Îi cumpărăm o săpunieră personală care nu reţine apă. Când ne spălăm nu e nevoie decât de o mică doză de săpun pentru a ne spăla, nefiind necesar să frecăm mult pentru a lua aceeaşi cantitate de săpun. După ce am terminat cu el, îl punem în săpuniera sa personală şi îl lăsăm la uscat. De asemenea este bine să avem un săpun special pentru faţă, unul special pentru corp şi altul pentru zona intimă, fiind mai igienic existând astfel şi o "diviziune a muncii" a săpunurilor, fapt care contribuie la prelungirea vieţii acestora.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sa pastram Romania curata!